Vijf Natuurgeneeskundige Principes

1. Energie – Alles is energie. Om in balans te zijn en te blijven moet energie goed kunnen circuleren. Bij storingen is de stroom van deze energie verstoord en ontstaan klachten. Met verschillende methoden kan deze stroom weer hersteld worden. Bijvoorbeeld door een energetische behandeling zoals voetreflex, kinesiologie.

2. Prikkeloverdracht –  Met behulp van de prikkels reguleert het zenuwstelsel het functioneren van het fysieke lichaam. Als de prikkeloverdracht verstoord is, bijvoorbeeld door niet verwerkte emoties of fysieke klachten kunnen verschillende klachten ontstaan. Behandeling kinesiologie of voetreflex kan daarbij helpen. Door behulp van spiertesten kan de oorzaak van stress opspoort en geholpen worden.

3. Drainage – Ons lichaam word dagelijks belast met verschillende stoffelijke onzuiverheden. Mijn bedoeling is om de cliënt bewust te maken van deze vervuiling en om te helpen om afvalstoffen uit te schenken. Hierin zie ik mogelijkheid om cliënt te inspireren om meer zelfbewust te omgaan met zijn fysieke ontwikkeling en manieren om in balans te komen en zijn. Ook een therapeutische massage kan hierbij helpen.

4. Voeding – Bewust worden van goede voeding in ons leven. Kijken naar voeding en leefstijl, ook naar manier van eten en mogelijke emoties dat eetpatroon ev beïnvloeden. Kunstzinnig coachen en leren omgaan met emoties kan daarbij helpen. Gezond voeding heeft goed invloed op je gehele toestand, het verlaagt je kans op verschillende klachten en/of ziektes. Daarom is heel belangrijk om te weten wat je eet. Wat is gezond en wat is ongezond. Neem je genoeg vitamines en mineralen? Genoeg vezels?

5. Psyche – Onze gedachten en gevoelens, dat wil zeggen ons innerlijk, wordt psyche genoemd. Ik help je wat meer inzicht te krijgen in je binnenste en ik laat je zien hoe je met verschillende methoden je klachten kan verminderen en/of er van af te komen om je zo beter in je vel te voelen. Bijvoorbeeld door cognitieve therapie kan iemand bewust worden van eigen psyche.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmailby feather
Spreuk v/d dag